Matrikulasi Reminder

Sunday, May 21, 2017

STEP BY STEP REMINDER;

 

  1. Print semua document (Kalau tak sempat nak print call KPM then dia akan email document tu dekat kita)
  2. Bayar yuran dekat bank BSN (Slip bayaran fotostat 3 keping)
  3. Buat salinan ic, sijil spm, sijil berhenti sekolah, ic parents and ur IC plus slip gaji    (yang ni untuk cop pekerja kerajaan gred A)
  4. IC buat 5 salinan
  5. Beli stem dekat pejabat pos RM10 - 2 keping
  6. Buka acc bank ikut matrik masing-masing
  7. Daftar online (YANG NI LEPAS BAYAR YURAN BARU BOLEH DAFTAR)
  8. Oh don't forget abt gambar passport, dia nak 4 keping  
  9. For borang perjanjian kena fotostat 2 salinan
That's all kut sbb this is just reminder~ 

Barang-barang apa semua sila la cari dengan sendiri. I write this entry bcs i don't know what to do. Since I have a bad feeling. *Sobs*


Insecure

Wednesday, April 26, 2017

It's been a while for me typing in this blog again. I guess no one will read it thoo.
So straight to the point k? Confident level aku, tak perlu cakap la. Memang rendah. Aku boleh motivate orang tapi diri sendiri tak boleh ((mostly perempuan macam ni kan?))

2017 gash damn ah ramai gila girls lawa-lawa :') so what should we do bila insecure ?

3 option :
  1. Try la belajar upgrade kita punya rupa like putting a simple make up on our face  ((yg kulit sensitive jgn try))
  2. Just be yourself, ce letak dalam diri "Lantak ah orang nak tengok kita macam mana pun"
  3. Bersyukur dengan rupa kita sekarang ni. Bukan apa, ada orang tak sempurna pun fizikal dia so yeah.
3 option and 3 situation and which one is you? :)  I know right memang ramai gila-gila orang lawa sampai ke aku insecure teruk sangat tapi nak buat apa kejar lawa? just focus on your goals.
 

    "Jadi perempuan jangan bangga jadi tumpuan lelaki"  - from twitter user

 Tapi kalau memang dah minat dengan make up things just go on, minat kan? tak salah. Bukan ada niat lain pun. So apa-apa pun orang kata, it is you yang decided nak yang mana. Either nak biar je insecure tu menguasai diri or just get rid of it. That's all, don't let your mind control you~
Byebye.